Mysterio Feketemágus képző

Fórum alapú szerepjáték
 
HomePortalCalendarGy.I.K.KeresésRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Szobát szeretnék
Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeby Sideris Valbraith Hétf. Ápr. 04 2016, 17:38

» Mystral kikötője - A rév
Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeby Wilhelm Jager Csüt. Aug. 14 2014, 13:51

» Mystral parkja
Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeby Sophia Winterfors Vas. Aug. 10 2014, 00:43

» Karakterkép igénylés
Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeby Annabella Cullins Csüt. Júl. 31 2014, 12:39

» Az életre kelt szoba
Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeby Fekete Ambrus Pént. Júl. 25 2014, 14:42

Vezetőség
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (22 fő) Pént. Jún. 29 2012, 19:26-kor volt itt.
Másik oldalunk

Share
 

 Aeron Tobias Gwyn

Go down 
SzerzőÜzenet
Aeron Tobias Gwyn
Mystrali lakos
Mystrali lakos
Aeron Tobias Gwyn

Hozzászólások száma : 6
Csatlakozás : 2014. Apr. 17.

Rangok
Ház:
Betöltött poszt: Mystrali lakos
Évfolyam:

Aeron Tobias Gwyn Empty
TémanyitásTárgy: Aeron Tobias Gwyn   Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeCsüt. Ápr. 17 2014, 23:06

Főkarakter: Elisaveta Varlock

Név: Aeron Tobias Gwyn
Születési idő: 1986.03.15.
Születési hely: Wales, Bangor
Vér: sárvér
Csoport: Mystrali lakos


Mágiahasználó-e? : igen
Hat választott tárgy: Pyromágia, Tiltott mágia, Toxicológia, Démonológia, Árnymágia, Defenzív – offenzív mágia


Kinézet:

180 centi magas, teljesen átlagos testalkatú férfi vagyok. Futni, edzeni rendszeresen járok, ez izmaimon meg is látszódik, persze nem annyira, hogy még a nagykabáton át is kidudorodjanak.
Rövid, sötétbarna hajam van, mivel többnyire nem foglalkozok túl sokat, hagyom, hogy úgy álljon, ahogy akar. Szemem, a fénytől függően világos és sötétbarna között váltakozik.
Arcom általában borostás, nem azért, mert hanyag vagyok, csupán ezt szeretem jobban, meg, egyesek szerint legalábbis, sokkal jobban áll. Legfontosabb ismertetőjeleim a sebhelyek, szám szerint két vágás, arcom bal oldalán.
A hétköznapokban egyszerű pólót és farmert viselek, amennyiben viszont a helyzet, esemény és/vagy a hely megköveteli, természetesen az öltöny is előkerül a szekrényem mélyéről.
Ékszert, egy egyszerű, rozsdásnak tűnő kulcson kívül, mi barna bőrszíjon lóg a nyakamban, nem, vagy csak nagyon ritkán viselek.

Jellem:

Mindig csendes, figyelmes, háttérben maradó személy voltam. Olyasvalaki, aki inkább hallgat, elemez és értelmez, ahelyett, hogy feleslegesen beszélne.
Ez persze nem jelenti azt, hogy sose szólalok meg, csupán átgondolom, mit, mikor és kinek árulok el.
Általában barátságos, segítőkész férfi vagyok, aki soha, semmilyen körülmények között nem adja tovább a rábízott titkokat.
Hosszú ideig a kishúgom és a munkám volt az egyetlen, aminek éltem, Nia elvesztése után az utóbbi maradt csak, így többnyire ebbe menekülök a magány elől.
Szórakozni szinte soha nem járok, ha mégis, igyekszem elkerülni a nagy tömeget és az italt. A rövid jókedv nem éri meg a veszélyt, hogy esetleg újra rászokok.


Előtörténet:

Életem első néhány éve teljesen átlagosan telt. Egyszerű, walesi, mugli családból származok, szüleim Gareth és Aderyn Gwyn egy kis hotelt vezettek az egyik kisvárosban, Bangorban.
1986 márciusában születtem, egy kellemes, meleg nap délelőttjén, pontosabban 15-én, fél kilenckor, akárcsak kishúgom Agnes. Kettőnk között mindössze két perc korkülönbség van.
Édesanyám a kilencedik hónap vége felé járt, de még hetek voltak a kiírt napig, így hát nem is gondolta volna, hogy bármi történhet. Akkor már persze egy ideje nem dolgozott, a reggeli vásárlást nem volt hajlandó kihagyni, így, mint mindig, a kérdéses napon is elindult a piacra.
Már a szokásos körűt vége felé járt, s a halasnál válogatott, mikor rátörtek a semmivel nem összetéveszthető fájások. Tudta, hogy kórházba eljutni lehetetlenség lenne, jobb híján tehát az árus segítségét kérte, ki, miután értesítette a férjet, igyekezett mindent megtenni a szülő nőért.
Erőfeszítése sikeres volt, így pontosan fél kilenckor, különösebb probléma nélkül, ha a szokatlan helyet nem nézzük, két egészséges csecsemő sírása csendült fel. Apa pár perccel ezután érkezett, más dolga viszont már nem volt, csak elvinni mindhármunkat az orvoshoz.
Húgom és én, a helyi óvodába, majd iskolába jártunk, s bár külön osztályba kerültünk, ez mit sem rontott csodás, szoros kapcsolatunkon, ahogy az sem, hogy tíz éves koromra már biztossá vált, hogy valami nem stimmel velem, hogy olyan dolgokra vagyok képes, amire más nem.
S ha a rémület, ami ezzel járt nem lett volna elég, ennél fontosabb problémám is volt. Szüleim ugyanis gyűlölték a mágiát, kegyetlen, gonosz dolognak tartották, úgy vélték el kell pusztítani mindent, ami hozzá köthető. Mindezt olyan szenvedéllyel tették, hogy tudtam, bár a fiúk vagyok, engem se kímélnének.
Sose kérdeztem, mi az utálatuk alapja, tilos volt szóba hozni is, de, mivel őket ugyanúgy nem lehetett még csak megemlíteni se, úgy gondoltam édesanyám családjának lehet köze hozzá. Talán varázslók voltak és olyasmit tettek, amit nem lett volna szabad. Talán semmi közül az egészhez, nem tudom.
Mindenesetre próbáltam titkolni, de minél jobban igyekeztem annál erősebben és gyakrabban mutatkozott meg rajtam az elrejteni próbált mágia. Egy nap, iskolába menet összefutottam néhány idősebb fiúval, persze nem hagytam magam, így összeverekedtünk, aminek köszönhetően véletlenül belezuhantam a kútba. Támadóim természetesen elrohantak, én pedig, mielőtt feleszméltem volna, újra az elhagyatott téren kötöttem ki.
Peckemre nem voltam egyedül, a városunk szélén élő, öreg, kicsit bolond öregember állt nem messze tőlem és elkerekedett szemekkel bámult rám. Úgy éreztem mindennek vége, el akartam menekülni, de a férfi megnyugtatott, hogy nincs mitől félnem, tudja mit élek át. Hála neki, megkaptam életem első pálcáját, s megtanultam kordában tartani és használni a bennem rejlő erőt. Míg élt gyakran jártam hozzá, edzeni, vagy csak beszélgetni és érdekes történeteit hallgatni.
Szüleim nem sejtettek semmit, nem is igazán kérdezősködtek. Ekkorra már elég idős voltam ahhoz, hogy ne várjanak iskola után rögtön haza, így csak arra kellett ügyelnem, hogy sötétedés előtt mindig hazaérjek. Ikertestvéremen kívül soha, senkivel nem beszéltem erről, s ez így volt jó.
Születésem után tíz évvel, egy fagyos, decemberi estén megszületett családunk legfiatalabb tagja, Nia, aki világoskék szemével és szőke, loknis hajával imádnivaló tünemény volt.
Mindenki imádta és minden remekül alakult, míg fiatalabb húgom különös dolgokat nem produkált, ha jól emlékszem, tíz éves kora környékén kezdődött, akárcsak korábban nekem. Tudtam mi ez, hiszen én is megtapasztaltam korábban, de nem beszélhettem róla, legalábbis a családi ház közelében. Eddigre imádott tanárom is meghalt, így tőle se kérhettem segítséget.
Agnessel pontosan tudtuk, szüleim mire lennének képesek, ha rájönnének, így igyekeztük eltitkolni, mire képes.
Hónapokig sikerült is, de sajnos, ahogy azt mindhárman előre tudtuk, egyedül, segítség nélkül, nem voltunk rá képesek sokáig és szüleink tudomást szereztek róla. Próbáltunk hatni rájuk, könyörögtünk, rimánkodtunk, ígérgettünk, de hajthatatlanok voltak.  Azt mondták, Niának meg kell halnia, ez az ő érdeke is.
Nem hittem el, nem akartam elhinni, hogy az én ártatlan, bájos húgom bármi gonoszságra képes lenne, így egy éjszaka elszöktem vele.
Ideig, óráig ismerősöknél, barátoknál húztuk meg magunkat, de tudtuk, nem maradhat minden így, új életet akartunk kezdeni, távol szüleink árnyékáról.
Agnes hátra maradt, na nem azért, mert egyetértett őseink látásmódjával, csupán időt nyert nekünk, hogy eltűnjünk a szemük elől, s utánunk jött volna, ha a dolgok csillapodnak kicsit.
Titkosított levélen tartottuk a kapcsolatot, de egyszer csak ikerhúgom nem válaszolt többet, s bár fájt a szívem érte, a megbeszéltek szerint jártam és Niával együtt elhagytuk az országot. Nem mentünk messzire, Anglia egyik távoli részébe költöztünk. Én munkát szereztem, húgom pedig, miután minden szükséges iratot elintéztünk, iskolába járt.
Ott éltünk, míg Nia elég idős nem lett ahhoz, hogy rendes, varázsló iskolába járjon. Nekem erre sose volt lehetőségem, s bár magántanároktól tanulni jó dolog volt, azt akartam, hogy kishúgom olyan életet éljen, ami jár neki. Szerettem volna, ha barátok veszik körül, és emellett megtanulja megvédeni magát.
Az egyik angliai magántanárom mesélt nekem egy iskoláról, Új-Zéland közelében, mikor közöltem vele, hogy szeretném, ha Nia ilyen helyre járhatna. Azt mondta, csak néhány éve nyílt meg és a fia is odajár, ha jól emlékszek elsős lehetett akkor.  A fiú szerint a követelmények nehezek, de teljesíthetőek és a diákokkal sincsen semmi probléma. Én ekkor már túl idős voltam ahhoz, hogy eljussak oda és ott tanulhassak, húgomnak azonban még megadathatott ez. Így persze nem volt kérdés, hogy hamarosan továbbállunk.
A közelében akartam maradni, támogatni, ha kell, hiszen csak én maradtam neki, így együtt költöztünk Mystralba, az iskola melletti szigetre, néhány hónappal a  tanévkezdés előtt.
Az összegyűjtött pénzből nem túl nagy, de otthonos, kellemes házat vettünk az Árnyas úton, s bár néhány bútort és egyéb berendezési tárgyat ki kellett cserélnünk, könnyedén, kevés pénzből megúsztuk az átalakítást.
Úgy éreztük, az életünk végre helyrejött és képesek leszünk boldogan, nyugodtan élni. A figyelmetlenségért azonban súlyos árat fizettünk. Úgy hittük szüleink haragja idáig már nem érhet el, az elfogultság és őrület viszont szokatlan, félelmetes dolgokra képes, s alig pár nappal azután, hogy beköltöztünk és elrendezkedtünk, Gareth és Aderyn bérence megtalálta és megtámadta Niát. Rémült, kétségbeesett sikolya a mai napig a fülemben cseng, s rossz napjaimon, álmomban újraélem, ahogy meghal a karjaimban.
Abban a pillanatban, hogy az egyetlen megmaradt, szeretett személy életét vesztette, úgy éreztem az én életemnek sincs semmi értelme. Bezárkóztam a házba, hónapokig ki se tettem a lábam onnan, időm azon részét, mit nem ájultan töltöttem, az egészségem rongáltam tovább. A napjaim összefolytak, s a gyász úgy tűnt soha nem múlik el. Már nem is reménykedtem abban, hogy ez valaha változni fog.
Véletlenül találtam rá húgom naplójára, mikor kiürült piás üvegem helyett kerestem újat, s mivel már úgyse számított semmi, hát végigolvastam. Nia halála óta akkor sírtam először, férfi létemre bőgtem, mint egy gyerek. S ez segített. A lelkem ugyan nem nyugodott meg teljesen, s a bűntudat néha-néha még mindig vissza tér és ilyenkor úgy érzem, felemészt, visszatért az életkedvem.
Munkát vállaltam, először pultosként dolgoztam a helyi kocsmában, majd, mivel úgy éreztem ez nem elég, több állást is elfogadtam. Nem túl érdekes, tudom, de egyelőre nekem ennyi is elég.


A hozzászólást Aeron Tobias Gwyn összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 20 2014, 01:23-kor.
Vissza az elejére Go down
Sideris Valbraith
Magiszter
Magiszter
Sideris Valbraith

Hozzászólások száma : 29041
Csatlakozás : 2009. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Pécs / Északi főtorony
Üzenet :
A láthatatlan sebek felemésztik a lelkemet.
Még most is a sötétség mélyén élek, nem tudok nem rá gondolni.
Vöröslő reszketéssel érnek véget az álmok, mikor találkozunk, sorsunk megváltozik.


Rangok
Ház: Cruoris - Házvezető
Betöltött poszt: Magiszter
Évfolyam: -

Aeron Tobias Gwyn Empty
TémanyitásTárgy: Re: Aeron Tobias Gwyn   Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimePént. Ápr. 18 2014, 13:18

El is olvastam az előtöridet, de sajnos akad dolog, amit át kell írnod.
A muglik közül nagyon ritka az, hogy valaki tudna a varázstudó emberekről, így az biztosan nem reális, hogy egy iskolában akár diákok is tudnának erről. Modern világban élünk, mindenhova elterjedt volna a híre, szóval azt a részt írd át. Ha sima, mugli iskolába járt, akkor ott titkolnia kellett az erejét, ha pedig mégis úgy döntesz, hogy valami alapfokú varázslóképzőbe, akkor ott ugye varázsolni is kellett. Szóval ez így sehogy se jó, ahogy te írtad.
Arra is szeretném, ha kitérnél az előtöridben, hogy a nevelőszüleid honnan tudták meg, vagy hogyan tudták és fogadták azt, hogy Aaron varázsló, tehát hogy létezik mágia, ilyenek, mert nem küldhették csak úgy varázslók közé továbbtanulni, ez így nagyon üres az előtöridben, szóval ezt magyarázd meg. Hogy mondjuk elfogadták és akkor valahogy kaptak segítséget a varázslóktól, hogy hova küldhetnék tovább a fiút tanulni, oda, ahol nem muglik vannak. Szóval bővítsd ki ezt a részt, hogy reális legyen.

De igazából a fő gond az lenne, hogy a karaktered auror és Mystralban él, pont a Mysterio mellett. Ő is varázstudó, ergo láthatja már Mystralból a Mysteriot, az iskolát és ott biztosan találkozna diákokkal, tehát az se jó, hogy nem talált ott nyomokat, sőt, ha ott él, aurorként, akkor bizonyára a magiszterek simán eltették volna láb alól vagy ha nem ők, akkor a diákok, hiszen sokszor háziban is kellett már aurorokra vadászni. Szóval ez az egész auroros dolog ebben a világban nem igazán fér meg, főleg ilyen közel ugye a sulihoz, mert biztos, hogy hamar meghalna a karaktered. Én azt mondom, hogy gondold át az előtörténetedet, mert ez így nagyon nem ebbe a világba való. Ha jó varázslók tanulnának itt, akkor még működőképes lenne a dolog, de ugyebár te is tudod, hogy nem, a magiszterek rettenetesen erősek, biztosan tudnának róla, ha egy ilyen ember van a közelben és így talán te is érzed, hogy mennyire nem jó ez így, amit írtál.

Illetve, a karid miből gondolja, hogy a Mysterionak köze van a szülei meggyilkolásához? A világban rengeteg feketemágus él, a Mysteriosoknak meg nem heppjük csak úgy gyilkolászni családokat, ok nélkül, szóval ezt a részt se tartom megfelelőnek, még Sid se ölne meg egy ártatlan kislányt, hiába boszi, max megpróbálná feketemágiára nevelni vagy szimplán törölné az emlékeit és mugli maradna a jövőben, nem emlékezne arra, aki, stb.

De maga az előtöri jó lenne, csak nem ebben a világban, amiben mi játszunk.

Szóval nagyon sajnálom, de így, ez a fajta előtörténet nálunk nem lesz elfogadható, alakítsd át a karit, mert igen, más fajta karaktert kell alkotnod, ez már teljesen biztos. Szerintem leírtam minden okot, de ha bármi nem világos, üzenetben megtalálsz. Ha pedig teljesen átalakítottad az ET-d, írj ismét üzit és megnézem. De akkor már mindenképpen ide illő karaktert alkoss vagy ha abban sem vagy biztos, akkor mielőtt nekiállsz az előtörinek, kérdezz meg, hogy az jó lesz-e, hogy ne írd meg feleslegesen.

_________________
Aeron Tobias Gwyn Sidala

Talán említenem sem kell számodra, hogy ez a démon az, melyet a legtöbbre tartok.
Testem börtönében tombol most is a Lappangó… hallom üvöltését, érzem testetlen csapásai súlyát.
Tombol, mégis én uralom. Ez a hatalom… mérhetetlen. Ez az érzés az, amiért élek.
Talán majd te is megismered ezt az érzést, és rabjává válsz.
Ne feledd, a börtönőr ugyanolyan rab, mint akit a ketrecbe zárt.
Vissza az elejére Go down
Sideris Valbraith
Magiszter
Magiszter
Sideris Valbraith

Hozzászólások száma : 29041
Csatlakozás : 2009. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Pécs / Északi főtorony
Üzenet :
A láthatatlan sebek felemésztik a lelkemet.
Még most is a sötétség mélyén élek, nem tudok nem rá gondolni.
Vöröslő reszketéssel érnek véget az álmok, mikor találkozunk, sorsunk megváltozik.


Rangok
Ház: Cruoris - Házvezető
Betöltött poszt: Magiszter
Évfolyam: -

Aeron Tobias Gwyn Empty
TémanyitásTárgy: Re: Aeron Tobias Gwyn   Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeVas. Ápr. 20 2014, 00:17

Az előtörténeted nagyon érdekes és most már majdnem jó, de akadnak benne alapvető hibák, a világleírásunk miatt:

- A karakterednek a mestere nem mesélhetett Aaron kiskorában úgy a Mysterioról, mint iskola, mivel az 4 éve nyitott meg újra, addig az óceán alatt volt. Szóval erről valahogy máshogy szerezzen tudomást a karid.
- A másik pedig az, amit elvileg te is tudsz, de le is van írva sokszor, hogy a Mysterioban a tanítás januártól decemberig tart, tehát nem szeptemberben kezdődik a tanítás. Smile

Niát viszont nagyon sajnáltam, szegény, kár, hogy meghalt, pedig akár meg is hirdethetted volna a karaktert, mint Aaron húgát, biztosan valaki szívesen behozta volna neked a fórumra, bár tudom, akkor a karakter jelleme is más lett volna. Hát reméljük, hogy Aaron majd ismét megtalálja a célját az életben. Smile

Ezt a két apró dolgot légyszi javítsd ki és akkor szólj, ha megvagy és utána el is tudlak majd fogadni. Very Happy

_________________
Aeron Tobias Gwyn Sidala

Talán említenem sem kell számodra, hogy ez a démon az, melyet a legtöbbre tartok.
Testem börtönében tombol most is a Lappangó… hallom üvöltését, érzem testetlen csapásai súlyát.
Tombol, mégis én uralom. Ez a hatalom… mérhetetlen. Ez az érzés az, amiért élek.
Talán majd te is megismered ezt az érzést, és rabjává válsz.
Ne feledd, a börtönőr ugyanolyan rab, mint akit a ketrecbe zárt.
Vissza az elejére Go down
Sideris Valbraith
Magiszter
Magiszter
Sideris Valbraith

Hozzászólások száma : 29041
Csatlakozás : 2009. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Pécs / Északi főtorony
Üzenet :
A láthatatlan sebek felemésztik a lelkemet.
Még most is a sötétség mélyén élek, nem tudok nem rá gondolni.
Vöröslő reszketéssel érnek véget az álmok, mikor találkozunk, sorsunk megváltozik.


Rangok
Ház: Cruoris - Házvezető
Betöltött poszt: Magiszter
Évfolyam: -

Aeron Tobias Gwyn Empty
TémanyitásTárgy: Re: Aeron Tobias Gwyn   Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitimeVas. Ápr. 20 2014, 01:49

Köszönöm a javításokat, így már mindent rendben találtam, tehát el is fogadlak és már be is állítom a karidat. Smile Jó játékot kívánok vele!

_________________
Aeron Tobias Gwyn Sidala

Talán említenem sem kell számodra, hogy ez a démon az, melyet a legtöbbre tartok.
Testem börtönében tombol most is a Lappangó… hallom üvöltését, érzem testetlen csapásai súlyát.
Tombol, mégis én uralom. Ez a hatalom… mérhetetlen. Ez az érzés az, amiért élek.
Talán majd te is megismered ezt az érzést, és rabjává válsz.
Ne feledd, a börtönőr ugyanolyan rab, mint akit a ketrecbe zárt.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Aeron Tobias Gwyn Empty
TémanyitásTárgy: Re: Aeron Tobias Gwyn   Aeron Tobias Gwyn I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Aeron Tobias Gwyn
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mysterio Feketemágus képző :: Információk :: Előtörténetek :: Elfogadott előtörténetek :: Mystrali lakos-
Ugrás: