Mysterio Feketemágus képző
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mysterio Feketemágus képző

Fórum alapú szerepjáték
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Szobát szeretnék
Előtörténethez való tudnivalók I_icon_minitimeby Sideris Valbraith 2016-04-04, 5:38 pm

» Mystral kikötője - A rév
Előtörténethez való tudnivalók I_icon_minitimeby Wilhelm Jager 2014-08-14, 1:51 pm

» Mystral parkja
Előtörténethez való tudnivalók I_icon_minitimeby Sophia Winterfors 2014-08-10, 12:43 am

» Karakterkép igénylés
Előtörténethez való tudnivalók I_icon_minitimeby Annabella Cullins 2014-07-31, 12:39 pm

» Az életre kelt szoba
Előtörténethez való tudnivalók I_icon_minitimeby Fekete Ambrus 2014-07-25, 2:42 pm

Vezetőség
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (23 fő) 2020-06-10, 9:46 am-kor volt itt.
Másik oldalunk

 

 Előtörténethez való tudnivalók

Go down 
SzerzőÜzenet
Sideris Valbraith
Magiszter
Magiszter
Sideris Valbraith

Hozzászólások száma : 29041
Csatlakozás : 2009. Nov. 22.
Tartózkodási hely : Pécs / Északi főtorony
Üzenet :
A láthatatlan sebek felemésztik a lelkemet.
Még most is a sötétség mélyén élek, nem tudok nem rá gondolni.
Vöröslő reszketéssel érnek véget az álmok, mikor találkozunk, sorsunk megváltozik.


Rangok
Ház: Cruoris - Házvezető
Betöltött poszt: Magiszter
Évfolyam: -

Előtörténethez való tudnivalók Empty
TémanyitásTárgy: Előtörténethez való tudnivalók   Előtörténethez való tudnivalók I_icon_minitime2014-01-06, 4:23 pm

Előtörténethez való tudnivalók


Mielőtt nekiállnál az előtörténetednek, olvasd el ezt a topicot, itt összeszedtünk neked mindent, amit tudnod kell az előtörténet megírásához.

Mint már valószínűleg tudod, a fórumon való játékhoz kötelező egy elfogadott előtörténettel rendelkezned, melyben le kell írnod mindent a karakteredről, a születéstől kezdve egészen addig, amelyik évében jár. Te döntöd el, hogy mire mennyire térsz ki (ha a fontos dolgok megvannak benne), illetve azt is, hogy milyen stílusban írsz előtörténetet, a lényeg az, hogy meglegyen.
Nincsen kötelező ET sablon, akár csak simán is leírhatod azt, amit szeretnél, de hogyha szép kódokba szeretnéd foglalni, akkor természetesen arra is lehetőséged van.

Az első dolgod az, hogy nyiss a karaktered nevével egy új topicot a „Félkész/befejezett előtörténetek” részhez és ott rögtön a kezdő hsz-be írd majd bele az ET-d. Nem gond, hogyha nem készül el azonnal, de azért igyekezz pár hét alatt összehozni, hogy tudjál is játszani nálunk.

Mi mindennek kell szerepelnie az ET-ben és milyen hosszúnak kell lennie?
- Írd le mindenképpen a karaktered nevét, születési idejét, helyét, vérét (aranyvér, sárvér, félvér) és azt, hogy melyik csoportba is fog kerülni (Cruoris ház, Exortus ház, Inflatus ház, Mystrali lakos) és ez után állj neki az ET-d teljes megírásához.
- A kinézetnek és a jellemnek min. 80-80 szóból kell állnia.
- Az előtörténet szövegének pedig min. 400. Ha a karaktered már nem diák, hanem  mystrali lakos, akkor logikusan hosszabb előtörténetet várunk!
Ha multi karakter ET-jét írod meg, akkor írd oda, hogy kihez tartozik, tehát hogy ki a főkarakter!

Az első karakternek mindenképpen diáknak kell lennie, hiszen a fórum fő profilja az iskolaélet. A diákok 16 éves korukban kerülnek a Mysterioba, tehát az első évfolyamosok 16 évesek (+-1 év megengedett), és ez alapján számold ki azt, hogy a felsőbb évfolyamos hány éves lehet. Persze kijátszhatod azt, hogy a karakter már bukott 1-2x, ahogy tetszik és így idősebb, de ezt ne felejtsd el beleírni az előtörténetedbe.
Te döntöd el, hogy a karaktered milyen évfolyamos lesz (elsős, másodikos, harmadikos, egyetemista), de a lényeg az, hogy ha nem elsős lesz, akkor is úgy kell megírnod az előtörténeted, hogy a karaktered elsős kora óta ide járt. Tehát lehetnek a karakterednek előre megbeszélt barátai, ismerősei, hiszen pl. harmadikosként nem lenne reális az, hogy nem ismerte az évfolyamtársait vagy akár az alatta járókat. Ez azért fontos, mert a Mysteriot úgy alakítottuk ki, hogy itt olyan tudásra tesznek szert a karakterek, amelyeket máshol nem tanítanak. Járhatott természetesen a karakter egy amolyan általános iskolába, ahol tanult már a Mysterio előtt is mágiát, illetve a szüleitől, de csak az engedélyezett alap varázslatokat ismerheti, amikor a Mysterioba jött, mást nem.
Arra figyelj, hogyha nem elsőssel kezdesz, akkor mindenképpen be kell írnod a Tanításhoz kapcsolódó információk / Famulus részhez a karaktered famulusát és képességeit (3.-os karinál már 3 képessége van, erre figyelj), illetve, ha egyetemista karakterrel kezdesz, akkor a famuluson kívül a szakválasztásról se feledkezz meg, amit szintén a Tanításhoz kapcsolódó információk rész alatt találhatsz, Egyetemi szakválasztó néven. Bővebben pedig ebben az esetben a Mysterio egyetemről is tájékozódj!

Ha bármi kérdésed van, akkor kérdezz, szívesen felelünk mindenre, és ha kész az előtörténeted, írj üzenetet Siderisnek, és amint tudjuk, elbíráljuk azt, amit írtál.

Néhány olyan előtörténetet láthatnak az új tagok, ahol pl. egyetemista diáknál csak annyi van írva az ET-be, hogy megérkezik a suliba. Az azért van, mert az illető előtörténete már több éve kész van, csak eddig a főoldalon volt tárolva, és utólag már nem fogunk megkérni minden egyes usert, hogy bővítse ki az ET-jét, csak ha multikaraktert hoz majd be a jövőben!


Ha az előtörténeteddel nincsen semmi gond, akkor áttesszük az „Elfogadott előtörténetek”-hez és a karakteredet is betesszük majd a megfelelő csoportba, innentől kezdve szabad számodra a játék, már csak élned kell a lehetőséggel.
Viszont, ha valamiféle hibát találunk benne vagy hiányosságot, akkor azt ott fogjuk jelezni neked, és áttesszük ideiglenesen a „Javításra váró előtörténetek” közé, így ha kijavítottad majd a hibádat, akkor egy új hsz-t kell oda írnod, és mi ismét ellenőrizzük, majd ha már minden tökéletes, akkor áttesszük az „Elfogadott előtörténetek”-hez.
Hogyha az előtörténetedet félbehagytad vagy nem javítottad már több hónapja, akkor a "Félbehagyott előtörténetek"-hez fog kerülni. De ne aggódj, ha visszatérsz hozzánk és befejezed az ET-d vagy kijavítod, amire kértünk, akkor a karaktered előtörténete is visszakerül majd a helyére.

Azoknak a usereknek, akik már régóta játszanak nálunk, természetesen nem kell utólag kötelezően megírniuk az előtörténeteiket (hiszen van, akinek nagyon sok karaktere van), de azok, akik még nem kezdtek el itt játszani vagy kevesebb, mint 15 játékos hsz-ük van (főkarival, tehát akinek még csak 1 karija van), azoktól elvárjuk az előtörténetet, mielőtt játszanának.
Viszont, ha új karaktert regisztrálnának be a régi játékosaink is, akkor ott már nekik is kötelező megírniuk az új karakterhez tartozó előtörténetet, tehát a fentebb írtak csak az eddig lévő karikra érvényesek.


A mystrali lakosokhoz tartozó információkat itt olvashatod:
- Multinak minősül: tehát a multiszabályzatnak megfelelő hsz-eket kell hozzá megszerezni, és úgy lehet beregelni.
- Minden mystrali lakosnak lehet egy háza/bérelt háza/lakása, stb.-je a Árnyas úton. A kérés az, hogy csak ott hozzatok létre magatoknak otthont, Seol egyéb helyszínén ne. Természetesen lehet több háza/lakása is a karakternek, de csak egy legyen Seolon, a többi külföld egyéb helyszínen, ahova kedvetek tartja és ahol reálisnak érzitek majd.
- Ti döntitek el, hogy mit fog dolgozni a karakter (lehet üzletkötő, matróz, boltos, kereskedő, orvos…) és nyugodtan járhatja a világot, tehát nem muszáj mindig mystralban lennie, külföldön ott játszatok vele, ahol akartok és akkor, amikor csak akartok.
- Varázserő: lehet varázserővel rendelkező, de akár az nélküli is. Ha rendelkezik varázserővel, akkor az adott karakter ismerheti logikusan az alap varázslatokat és a Mysterioban tanított 18 tantárgyból 6 tantárgyat – de csak az egyetemi szintig, tehát egyetemi erejű varázslatot nem ismernek! Nem Mysteriosak és így is úgy érezzük, hogy ezzel a választott 6 tantárggyal bőven sok lehetőséget adunk és ezt a kari profiljába be fogjuk írni. Ne találjatok ki új varázslatokat, csak a leadottakat ismerjék a városi karakterek. A 6 tantárgyat a beregisztráláskor kell leegyeztetni, tehát amikor a karaktert megtervezed, már mondanod kell a tantárgyakat is!
- Karakter kora, neme: a userre bízva, de 25 évnél idősebb legyen, mert ha gyerekről lenne szó, akkor az valószínűleg a Mysterioba járna, annál kisebbre pedig jelenleg nincs lehetőség, max a jövőben bővül, ha lesz rá nagyon-nagyon igény.
- Kapcsolat: ki lehet játszani, hogy a saját karink ismerőse, de rokoni kapcsolat azért minimális legyen, tehát nem apuci-anyuci kijátszására való ez a lehetőség. Új kapcsolatokat lehet majd velük kialakítani.
- Játékhelyszínek: Seol szigete és Külföld, tehát a Mysterioba nem jöhetnek be (csak ha egy magiszteri kari kéri), de a Campusra igen, hogyha olyan a játék szituáció.
- Famulus: nincs nekik!
- Faj: csak ember lehet!
- Varázstárgy: ha kaland közben szerez, csak akkor!
- Különleges képesség: nem lehet!
- Hoppanálás: hogy gond nélkül tudjanak utazni a karakterek, ezért ezt a varázslatot minden mystrali lakos ismeri. (Kívéve azok, akik nem tudnak varázsolni.)

_________________
Előtörténethez való tudnivalók Sidala

Talán említenem sem kell számodra, hogy ez a démon az, melyet a legtöbbre tartok.
Testem börtönében tombol most is a Lappangó… hallom üvöltését, érzem testetlen csapásai súlyát.
Tombol, mégis én uralom. Ez a hatalom… mérhetetlen. Ez az érzés az, amiért élek.
Talán majd te is megismered ezt az érzést, és rabjává válsz.
Ne feledd, a börtönőr ugyanolyan rab, mint akit a ketrecbe zárt.
Vissza az elejére Go down
 
Előtörténethez való tudnivalók
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mysterio Feketemágus képző :: Információk :: Az iskoláról-
Ugrás: